loving2

Sunday, 7 August 2011

masih rindukn dia !!

okay, hari nie aq ad periksa..ngeh3~ aq tak blaja ag..mlas arr..now da pkul 5.26.am.. urmmm..pas suhur je aq terus bukk facebook and da bosan smbil2 tu aq edit la blog nie.. mungkin leps nie aq tak kan bukk blog nie n online fb.. ad laa msalah die.. heeee <3 ... ok stop psal study borink laa~.. now aq nak luahkn perasaan kt sini.. aq msih ingtkn dengn kakak angkt aq.. memang sedih kan..sape yg tak sedih bila kakak angkt kesyngn pergi dahulu dari kita., aq belum sempt nk mintak maaf kt dia~ mmg hati aq kecewa betul.. tapi aq bersyukur laa dia ingtkn aq lagi..amin~ :) ... tapi skarang aq tak kan menangisi pemergian dia lagi..ckup la~aq tak nak buat roh dia tak tenang.. heee.. aq syang dia sngt2.. urmmm~ okay da laa tu je,.. tak pasal2 aq melalak kang batal puasa aq.. hahahaaa xD

Wednesday, 3 August 2011

surat terakhir kakak jessie farhanim :'(

salam , hari nie aq mcm tak ada semangat lagi~ aq belum sempat nak ucap maaf kat dia .. dia da pergi dulu... aq tekilan, kecewa.. aq rindu dia sangat~... tadi , akk erin kasi aq surat.. dia kasi aq baca surat terakhir daripada kak jes... n nie surat terakhir daripada dia.. ~~~>
Tujuan aq menulis surat ini, adalah utk memberitahu bhw aq akn ke Labuan bersme ngn Zubir and Syakir. Aq harap sepanjang aq xde, ko jge lha diri ko. Andai kata, kte xleh pose sme2, ko tbhkn diri ko yea. Jgn ponteng2 pose tw. haha. Aq nk ko tw, aq sygkn ko. walaupun aq da xde nnt, aq sentiase ngn ko. ble aq da xde, ko jgn lpe plak. nnt sedih roh aq. huhu. aq sentiase doakan kebahagiaan ko ngn mann. aq yakin dye blh bimbing ko. dye lha yg terbaekk utk ko. aq nk ko jd isteri solehah kpd suami ko and ibu mithali kpd anak2 ko (fikir jaoh ckit, kihkihkih). aq hrp hubungan ko akn smpai ke jinjang pelamin. tlg sampaikan slm maaf aq kpd adik nor azlinda., rindu nyer aq ngn dye, da lme x chat ngn dye. katakan pd dye, ucapkan ribuan terima kasih sbb berjayakan rancangan aq utk satukan ko ngn mann. pesan jge pd adik, jgn kasi pening pale olang, jgn degil2, jgn nakal2, jgn ske knekan org and yg paling ptg, bljr leklok. utk herman zah plak, katakan pd dye, aq minta maaf sgt2 andai kata ade slh silap yg aq wt pd dye sepjg perkenalan aq ngn dye, and maafkan aq kalau aq byk knekan dye.
akhir sekali, aq harap, hubungan ko ngn mann akn berthn hingga ke jinjang pelamin., kalau x sampai, aq nak adik az tlg sampai2 kn ke jinjang pelamin. aq nak adik az pertahankan hubungan korang berdua. eh, mcm terigt sesuatu plak. hah, semoga impian adik az utk jd fashion designer tercapai.
sekian, assalamualaikum w.b.t.
slm syg dr, Jessie Farhanim Ridzuan.
khas utk Herman Zah, Erin Afiza and Adik Nor Azlinda Saleh.

... yeee,, tu laa surat terakhir dia.. aq sedih~ tapi dalam hati aq bersyukur , dia masih ingat dengan aku... terima kasih kak... :).. adeq takkan nangisi pemergian akk lagi~ maafkan adeq ye kak..

Monday, 1 August 2011

kakak .. moga bahagia di atas sane .. AMINNN :')


yee,.. ini kakak angkt aq.. sebelah kiri~ comel kan??? die mmg cantek..comel.. baik~ aq syg dia sangat2... tapi syg tarikh 1/8/2011.. dia pergi ke rahmatullah... dia meninggal jam 9 pagi~ sedih gilee bhaii.. aq da anggap dia mcm kakak aq sendiri.. die meninggal pasal excident ,.. time tu keluar dengan tunang n adeq dia.. adeq dia selamat~ tapi dia dengan tunang sudah meninggal.. aq rindu dia.. sebulan kitorunk tak berborak~ name dia jessie farhanim.. sedap kan nme dia.. dia org sabah~ bila aq teringtkan kenangan.. aq ngan kak jess  cube satukan kak erin dengan bang mann... akhirnye impian dia tercapai.. dia nak kawin bulan 12 nie~ tapi ,.. itulah.. jodoh , pertemuan , kebahagiaan , rezeki , percintaan.. ajal , maut.. semua terletak di tangan tuhan.. kita hanya mampu berusaha, dan jadikan yg terbaik~! sungguh,.. aq tak percaya.. aq ingt kakak erin cuma main2.. tapi ap gunenye dia nak bergurau tentang kematian... air mata aq mengalir.. selama 4 hari aq mengalami hari yg sedih...~!! aq harap ALLAH temptkn dia dan tunang dia ditempat org yg soleh dan solehah... aminnn... kata2 terakhir aq...( (~~>> kak jess.. adeq mintak maaf kalo ade sakitkan hati akk... adeq rindu akk sangat2... kenapa akk pergi dulu~! adeq belum jumpe kakak lagi... akk bahagia tau kat ats sane... adeq doakan yg terbaik~~ insyaallah adeq x kan sedih atas pemergian akk.. adeq akk cube gembira~~~... kenangan kita dulu,. adeq simpan buat selamanya..dan akn ingt~ tengs kakak.. adeq syg kakak sngt2 ... :') .. ini lagu untuk kakak.. dari aizat-perpisahan ini .. ))

Sunday, 31 July 2011

besok sudah puasa !!!!

yeahh..besok dah puase.. so ap plan nk mkn besok pagi? hahaaa..mak aq msak ikan bakar, sayur panjang n sambal udang~ fulamakk..memikat selera bhaii.haakha.. tapi syg aq x le puase besok.. tau2 jaa.. adoiii~ korunk bila nak sembahyang tarawih~jangan lupe tau.. n banyak2 kan amal ibadah~ dpt pahala manyak2.. hhahahakk :D

Saturday, 30 July 2011

heee..aq suke sangat lagu ni,..best~melodi slow je,.. suare mantoppp.. hahaaa.. favourite song from kangen band- tengtang aq dan dia

kenapa mesti salah aq ??????

malam ni,.. aq gaduh lagi dengan mak aq,..pasal subang aq patah~ aq tak tau kenapa dia selalu nak salahkan aq...dia da tak syangkan aq lagi~ dia keluarkan ayat kesat,..tapi aq diam..lidah aq kelu,. tak tahu nak ckap ap,..atau melawan cakap dia,..so aq diam dan dengarkan saja bebelan dia,.. ok..aq citerkan kisah nie satu persatu,..time ni aq duduk bersama mak aq kat ruang tamu tengok tv,.. then dia nmpak aq tak pakai subang yg dia belikan,..dia nak tengok subang tu,.. mana la tau penyek,.so dia nak betulkan,..first tu aq cume kasi sbelah subang je,.. yg lagi satu aq tak kasi,..coz subang tu da patah,..aq diam jee tak bagi tau mak aq,.. then, bila mak aq dpt tau subang yg lagi satu da patah,..habis aq kene ngamok besar~~dia mrah betul,.. dia ckp,. aq slalu sakitkan hati dia,.. dia halau aq dari rumah,..siap kasi duit tambang~,.. tapi aq diam,..kalau ikutkan hati,..mmg aq nak kluar dari rumah tu,.aq tak tahan dengan mak aq,.tapi masalahnye,..aq nak lari mana,.. takkan aq nak merempat?? so,aq diam dan nangis aja,.. biar lah mak aq tengking aq sepuasnya,.. aq tak kesah,..asalkan dia nak maafkan aq,.. dah cukup ,.. urmmm~~ :'( ..kenapa mesti salah aq?? salah aq ke subang tu patah ?? bukan aq yg mintak,.. !!! :'(

Friday, 29 July 2011

sedih bila cikgu kesayangan pergi.. :'(

salam.. hurmm~hari nie sudah tiba msnye kitorunk berpisah daripada cikgu syuha n cikgu hafiy,.. tak bole,.. lin rase mcm nk ngis.. tapi da ngis pon..lin syangkan dieorunk~ mcm kakak dan abg lin sendiri,.. dorunk baik., spoting~ cikgu syuha ,.. baik sangat.. dia paling best skali.. tadi mase kat sekolah,.. waktu sains cikgu syuha masuk kelas saiaa.. dia menangis~ mata dia merah sangat,.. lin tak sampai hati~ tapi bila kitaorunk pujuk dia .,. makin menjadi-jadi nangisnya,.. ya ALLAH,.. aq berdoa.. harap2 kita akn berjumpa lagi,.. tadi petang,. cikgu belanja makan~ satu pinggan isinya ayam dua ketul ngan roti,.. tambah lagi sayur campur dengan kentang,..lepas makan-makan.. cikgu cadang nak pergi wangsa walk.. main bowling,, huaa~tak sangka cikgu syuha pndai main.. cikgu hafiy punye la poyo,.. tau la dia pon terer cugak bab2 bowling nie,.. hahahhaa~~last tu~ untuk kali terakhir,.. kitorunk salam2,.. peluk2,.. untuk hilangkan rasa sedih~ kitorunk tak nangis depan cikgu,.. tapi apa jadi dengan kelas lin lepas nie?? da tak ada cikgu hensem nak masuk kelas kitaorunk.. dan tak ada lagi suara comel cikgu syuhada,.. lin akn ingt kenangan tu slamanya~~fuhyooo..feel gile nie... air mata pon da mengalir.. apepon lin cuma dapat doakan yg terbaik untuk diaorunk~~ untuk cikgu hafiy dan cikgu syuhadah~,.. sayang dorunk ketat2,.. lin gembira dpat kenal orang yg baik n best mcm cikgu syuhadah dan orang yg poyo bila mengajar sambil tangan dimasukkan dalam seluar cikgu hafiy... lin akan ingt buat selama-lamanya,.. ok laa.. sampai sini ja.. nak melayan perasaan jap~ bye2..salam :'(